Lämna recension

 
 
 
 

Jag blev rekommenderad av att anlita Kaninkonsulten av Smådjurschansen efter att ha adopterat en fantastisk kanin från dem. Jag lämnade därför våra kaniner hos Therese för ihopsättning efter att ha haft några misslyckade försök här hemma. Var rätt nervös och ångestfylld då jag inte visste vad jag gav mig på samt att det kändes lite skrämmande att lämna bort våra älskade familjemedlemmar till en främling. Jag blev genast lugn då hon bemötte oss med en sådan värme, lugn och professionalitet. Kändes verkligen som att hon visste vad hon pratade om då hon lugnt förklarade hur hon tänkte och vad vi kunde förvänta oss under samt efter ihopsättningen. Sedan uppskattade jag verkligen hennes informativa uppdateringar via SMS under resans gång vilket var mycket lugnande för mig.
Efter en period så SMSade hon mig och sa att de äntligen hade blivit kompisar och att de var redo att åka hem så vi bestämde därför en lämplig dag för att hämta hem dem. Nu är de bästa vänner och bara älskar att vara i varandras närvaro. Jag kan därför ge mina finaste och bästa rekommendationer till Therese då hon utför mirakel. Värt varenda krona.
Varmaste och bästa hälsningar från Folke & Lilja med familj.

- Emma

Jag vill verkligen rekommendera alla som vill förstå mer om sina kaniners beteende och hur du kan få dom att trivas med varandra att konsultera Therese! Therese har inte bara stor kunskap utan. också förmågan att leverera den på ett pedagogiskt sätt. Värt varje krona!!

- Frida

Videosamtalet med Therese gav oss modet att försöka sätta ihop våra kaniner efter ett misslyckat försök! Tipset om att låta kaninerna byta rum varje dag i en vecka innan ihopsättning samt introducera dem på en större yta tror vi var avgörande för våra kaniner: de gick från att bråka direkt till att vara relativt lugna vid mötet. Tog bara någon dag tillsammans innan de började putsas och söka trygghet hos varandra. En vecka sedan ihopsättning och de är nu bästa vänner!

- Clara

Med en mycket rädd och försiktig kanin hona hade våra två kaniner med all säkerhet fått gå bredvid varandra fortfarande eller blivit mer misslyckade ihopsättningar tills antingen vi gett upp eller blivit för rädda att sätta ihop de igen. Men medTherese kunskap och erfarenhet gav det mig trygghet i min osäkerhet. Allt hon sa stämde.
Våra kaniner är nu bästa vänner efter att ha blivit ihopsatta strax före jul med hjälp av Therese och videokonsultation. Jag var först skeptisk till videokonsultation, men då vi bor så långt från Therese så var det första alternativet och det gick bra tack vare Therese som stöttade och svarade på alla mina frågor. Efter knappt 3 veckor flyttade de tillbaka till sitt hem, de är mycket lyckliga och de har roligt tillsammans. Honkaninen är mycket lugnare, inte lika rädd längre och blir tryggare för varje dag. Kan varmt rekommendera Therese!

- Charlotte

Vi har haft våra tre kaniner hos Therese för ihopsättning efter att vi försökt själva utan lyckat resultat. För oss var det långt att åka men nu kan vi glädjas åt att ha tre lyckligare kaniner som trivs tillsammans allihop. Therese är lugn och metodisk och verkar höra vad kaninerna tänker så tycker du det är jobbigt och uppslitande med ihopsättning så låt ett proffs göra det istället.
Vi är mycket nöjda!

- Matilda

Jag hade Therese hemma hos oss i 2-3 timmar för att få hjälp av ihopsättning av vår lilla hona med vår hane Loke på lite mer än ett år. När vi försökt själva blev vi panikslagna när tussarna började flyga och Loke gjorde utfall mot Betty. Therese var väldigt lugn och sansad och berättade varför de agerade som de gjorde och när de började bråka lite hade vi garanterat avbrutit men med henne hos oss vågade jag låta dom hålls. Idag, tre dagar senare ligger de bredvid varandra och tvättar varann. Helt otroligt, kändes som en omöjlighet för en vecka sedan. Nu ser vi fram emot att de får flytta ner igen och kunna vara bästa kompisar ihop med oss. Hade säkert funkat med videokonsultation men kändes tryggare att ha henne på plats. Rekommenderar varmt att ta hjälp av henne om man känner sig osäker på egen hand 🤩

- Pernilla

Therese gav oss kunskap, styrka och hopp när vi kände oss otillräckliga och osäkra vid ihopsättning av våra kaniner. Vi adopterade omplaceringskaninen Max som kom från en tråkig bakgrund där han hade aldrig haft en egen kaninkompis, och det glädjer oss nu att han ÄNTLIGEN efter många om och men kommer överens med vår gamla kanintjej Ivy. Detta blev möjligt tack vare Therese som vägledde oss när kämpade genom tuffa stunder av ihopsättningen. Vi rekommenderar varmt Kaninkonsulten för de som behöver hjälp med att sätta ihop sina kaniner!

- Susanna

Rekommenderas stark att ha kaninerna på kompiskollot! Zelda och Tellus gick från värsta fiender till bästa vänner❤️

- Michelle

Är väldigt nöjd med konsultationen. Fick bra tips inför ihopsättande och du är väldigt trevlig och kunnig.

- Anna

Supetrevlig och duktig. Fick mycket nyttig information och bra tips om kommande ihopsättning.

- Ida

Hej jag vill tacka Therese, för att hon fick ihop det med våra kaniner Peggy ,Simba och Baloo hon är väldigt insatt i kaniner beteende. Dom som behöver hjälp med ihopsättning ta kontakt med kaninkonsulten Therese hon är jättebra på det.

- Malin

Vi är otroligt tacksamma och nöjda med det otroligt proffsiga och trygga omhändertagandet av våra kaniner som vi efter en vecka kunde hämta hem som bästa vänner! Stort och varmt tack till dig för Therese, du är fantastisk! Våra varmaste rekommendationer!

- Anna-Karin

Efter att jag själv försökt sätta ihop mina kaniner Lovis och Bamse, men varit för nojig för att fortsätta fick jag hjälp av Therese! De var där i en vecka och är nu bästa kompisar. Jag fick flera uppdateringar under veckan de var där och det kändes väldigt tryggt att lämna dem. Tack så mycket!

- Alva

Therese kan väldigt mycket om beteende hos kaniner och förklarade deras sätt på ett bra och ordagrant sätt. Med hennes stöd har jag vågat hitta andra sätt att sätta ihop mina 3. Dom är inte bondade än men det är på grund av aggressivitet från honan, dock 24/4 sitter dom i en playpen i vardagsrummet och det har gått jättebra för dag 1, testat kök och hall m.m dock vart det mycket bråk i köket, vilket kan hända och då var det bara att hitta ett annat sätt :). Tack så hemskt mycket för den informationen jag fått av dig Therese <3

- Sophia

Efter flertalet misslyckade försök hemma hade vi tappat hoppet att våra kaniner någonsin skulle kunna bo utan galler mellan sig. Vi lämnade dem i en vecka hos Therese och allt kändes otroligt tryggt från första stund. Vi fick kontinuerliga uppdateringar med sms, bilder och filmer hur processen gick och efter en vecka kunde vi åka hem med bägge sittandes i samma transportbur. De har gått från att försöka klå upp varandra till att vila, äta och gå på upptäcksfärd tillsammans. Therese har gett våra kaniner den ovärderliga gåvan av närheten från en artfrände, och vi ger henne våra starkaste rekommendationer!

- Meta

Tack så mycket för hjälpen med att sätta ihop Oxy och Palviz. Det var väldigt skönt att ha Therese att bolla med under den första halvtimmen som kaninerna kunde komma nära varandra. Hon är mycket kunnig och har extremt mycket erfarenhet av kaniner och deras beteenden. Det är så skönt att kunna se kaninerna äta och leka tillsammans. Bra stöd och hjälp, rekommenderar varmt!

- Beatrice

Jag var lite nervös över ihopsättningen av vår hane och hona. Hade fått tips och läst på, men ändå inte fått svar på mina frågor. Bokade en Online-konsultation på en timme med Therese. Hon gav mig råd utefter mina förutsättningar och jag fick tänka om mot vad jag själv hade planerat. Men vilken tur jag kontaktade henne! Med rätt förberedelser utefter våra förutsättningar och förklaring om kanoners beteende än och ihopsättning av Therese så gick ihopsättningen jättebra! Jag satte ihop dem och de va lugna och efter drygt 1,5 timme sitter hanen lugnt och putsar honan. Allt gick lugnt till. Och jag va lugn, tack vare Therese!
Rekommenderas!

- Cecilia

Jag satte ihop kaninerna själv, men behövde råd när det kändes segt och jag funderade på att ge upp. Jag har pratat med Therese två gånger över videosamtal och båda gångerna övertygade hon mig att fortsätta. Hon har förklarat på ett bra sätt varför kaninerna gör som de gör och det har gett mig hopp. Det gäller tre kaniner där två är (kastrerade) honor och en (kastrerad) hane. Det har gått lite tid sedan konsultationerna nu och jag börjar äntligen se tydliga framsteg! Jag är så glad att jag inte gav upp! Tack Therese!

- Lucille

Efter två misslyckade försök i ett halvår med skador så stora att vi behövde operera en av dem var de så tryggt att lämna in våra två till Kaninkonsulten på kompiskollo. Vi trodde inte våra ögon när vi fick filmer i slutet av veckan på att de var bästa vänner och de har inte bråkat nån gång sen dess! Therese utför verkligen mirakel! <3

- Emilia

Jag fick helt fantastiskt bra hjälp vid ihopsättningen av mina kaniner. Hon är väldigt kunnig och kan läsa signalerna som kaninerna ger. Mycket mycket bra och proffsig hjälp fick jag. Hon får de absolut bästa betygen från mig. 

- Lena

Vi har nu gått från att ha tre ensamma kaniner i varsitt rum, som gjorde hätska utfall om de kom nära varandra, till en liten grupp som sover i klump. Tack Therese för att du gav oss tipsen och modet som gjorde det möjligt. Allt du sade stämde, du är ett sådant kanin-geni, och alltid på kaninernas sida!

- Monica

Efter flera försök av ihopsättning som slutat i ögonskador och akuta veterinärbesök så kändes det mest jobbigt och höll på att ge upp. Så skönt att kunna överlämna till proffsen.Therese gav mig en trygghet trots min erfarenhet. Jag valde att inte vara inblandad alls och skicka dem på kompiskollo i en vecka. Åkte dit med två transportburar och hem med båda i samma. Känns som att Therese använt en trollstav. Kaninerna får nu en helt annan frihet hemma och trivs i varandras sällskap. Kan verkligen rekommendera kaninkonsulten och värt varenda krona. Tack!

- Carmen

Har tidigare försökt sätta ihop mina kaniner Fluffe och Doris tre gånger, och prövat olika sätt. Till slut när orken tröt och det hela mest gav ångest (och jag dessutom har brist på neutrala ytor) så valde jag att lämna de hos Therese i drygt en vecka. Det märktes direkt att hon vet vad hon gör och har mycket kunskap. De fick ordentligt med yta och mycket kärlek. Och jag fick regelbundna uppdateringar om läget vilket kändes fint i mammahjärtat. Nu har vi varit hemma en stund och det märks att de är fina vänner. Så skönt. Tack tack igen. Supertacksam! Rekommenderar verkligen Kaninkonsulten så mycket! Ingen kanin ska behöva vara ensam. <3

- Linda

Therese var med via FaceTime när vi introducerade Aster med Stampe. Therese förklarade löpande vad som hände och varför. Likaså berättade hon i förskott vad som skulle hända härnäst i kaninernas introduktionsdans, som för oss lekmän såg läskig ut. Men allt hon sa skulle hända; Stampe vilade en stund med magen i vädret medan Aster hoppade runt i nya hemmet och markerade allt hon kom åt. 30 minuter senare kunde vi säga adjö till världens bästa kaninkonsult, då allt var under kontroll och kaninernas introduktionsdans hade ebbat ut.
Det var en otrolig trygghet att ha Therese med. Vi hade själva nog avbrutit mötet så fort en liten pälstuss flög. Men det visade sig att kaninerna var oskadda, hela och rena i en lite sovhög när vi tittade till dem på natten efter. Äntligen hade Aster funnit sin förevigt partner och Stampe var äntligen inte ensam längre. Tack, fantastiska Therese för Ditt lugn, Din pedagogik och Din närvaro! Vi är så tacksamma för att Du finns och stöttar oss kaninägare.

- Ruby, Sara och Jörgen.

Jag hade ett videosamtal med Therese för att få råd och tipps kring ihopsättning av mina två kaniner. Therese förklarade kaniners beteende och mötte mina farhågor och rädslor på ett betryggande sätt. Jag hade försökt sätta ihop kaninerna tidigare på egenhand men avbrutit varje gång. Hade jag inte kontaktat Therese så hade inte mina kaniner varit vänner idag. Jag upplevde ihopsättningen som stökig men kunde gå tillbaka till det jag lärt mig under vårt samtal. Jag fick absolut ut det jag önskade av tjänsten, två kaninkompisar!

- Johanna, Lille-Mor och Herman

Är ni minsta osäker på ihopsättning så ta hjälp av Therese! Jag bor så pass långt bort så vi körde FaceTime. Jag har två honor (som redan bodde ihop) som skulle sättas ihop med min kastrerade hane. Kändes så tryggt att ha henne med som förklarade kaninernas beteenden och som kunde berätta att jag inte behövde ingripa bara för att det började flyga lite tussar. Dag två nu och alla kaniner ligger och myser och putsar varann❤️

- Mirja

Om du, som vi, känner dig osäker på ihopsättning (trots vansinnigt googlande av information och följande av massa fina kaningrupper på FB) - boka en onlinetimme med Kaninkonsulten Therese och få personlig rådgivning! All information och erfarenhet i världen kan aldrig ersätta en stund med handfasta råd från någon med erfarenhet 👍 Tack!

- Jessica

Jättenöjda!!! Vi har tre kaniner som vi försökt sätta ihop under ett års tid med olika tekniker utan att lyckas. De fick komma till Therese och bo i en vecka och åkte hem som en trio. Fick uppdateringar under veckan och även support inför hemgång och första tiden hemma. Så fantastiskt att de nu kan bo tillsammans och vi är väldigt tacksamma över hjälpen vi fick.

- Maria

 I decided to book a 1h video consultation to get help with bonding our two bunnies. We had been trying for about two months and were a bit confused with everything. After a good talk with Therese we put them together following all the advice and they are now happily bonded! I highly recommend Kaninkonsulten!

- Nanna

Kan varmt rekommendera Therese till alla som känner sig det minsta osäkra vid ihopsättning. Hennes stora lugn och expertis under onlinekonsultationen fick mig att känna mig trygg även när det såg ut att gå vilt till. Rekommenderar verkligen att anlita Kaninkonsulten!

- Elin

Hade ett mycket givande samtal med Therese om hur jag ska kunna få mina slagskämpar att bli sams igen. Känner lite hopp igen om att detta ska kunna gå. Tänker en ny kontakt om Ngr veckor när jag genomfört det som vi pratade om. Kan bara varmt rekommendera Kaninkonsulten.

- Ulrica

Det började kännas hopplöst för oss. Vi hade försökt länge men var nog för rädda. Så tacksam för den fina hjälpen vi fått våra kaniner Prillan och Knox var hos Therese i ca en vecka för ihop sättning. Hon är så otroligt duktig med kaniner. Så kul att dom fick lämna tillsammans som ett fint kanin par. Dom kommer fortsatt bra överens och det märks hur glada dom är tillsammans.

- Hanna

Två veckor innan vår ihopsättning hade jag ett onlinemöte med Therese för att gå igenom ihopsättningen och få tips . Det blev en jobbig ihopsättning så när jag pratade med Therese den dagen så var hennes peppande ord fantastiska att höra. Utan hennes tips och peppande ord så hade vi delat på kaninerna. Jag bokade en ny konsultation några dagar in på ihopsättningen och där bekräftade Therese kring hur bra det gick även fast jag inte kände så för stunden. Idag har det gått två veckor och kaninerna bor med varandra och de första pussarna kom. Att få stöd och ha någon att bolla med som verkligen vet hur en kanin fungerar hjälpte oss. Utan Thereses hjälp så hade vi gett upp för länge sen. Kan varmt rekommendera kaninkonsulten!

- Mikaela

Hösten 2021 var Kaninkonsulten hemma hos oss i några timmar och hjälpte oss att sätta ihop våra kaniner. Efter bara någon vecka var Doris och Ralf kompisar och idag är det så fint att se dem sova bredvid varandra, putsa varandra och äta tillsammans. De är ett perfekt litet par, och det enda som saknas nu är att få vår lilla suris Ru att vilja vara med i gänget, och där känns det tryggt att ha med Kaninkonsulten som stöttar och som känner våra kaniner. Det blir vårt nästa steg. :) Det jag skulle säga är det absolut bästa med Therese är att hon är otroligt kunnig och utstrålar en sån trygghet och ett lugn som gör att man är inte det minsta orolig så länge hon är med. Jag lärde mig dessutom massor på de få timmar hon var här. Hon berättar hela tiden lugnt och sakligt vad som händer och vad kaninerna gör och vad deras beteende betyder. Idag känner jag mig mycket lugnare och kan dessutom lättare tolka mina kaniners beteende. Om man känner minsta oro och osäkerhet inför att sätta ihop sina kaniner kan jag verkligen rekommendera Kaninkonsulten, jag är så glad att hon hjälpte oss här hemma. Tack Therese!

- Therese

Bokade 1h videokonsultation där jag fick svar på alla mina frågor inför eventuell kastrering och ihopsättning av mina kaniner. Otroligt kunnig, proffsigt och trevligt. Jag kan varmt rekommendera Kaninkonsulten

- Mika

Jag kontaktade Kaninkonsulten när vi skulle sätta ihop våra kaniner. Vi hade gjort ett försök utifrån den information/råd vi samlat på oss. Vi kände att det inte riktigt fungerade för våra kaniner. Vi fick möjligheten att skicka en video till Kaninkonsulten för att få lite feedback kring kaninernas beteende. Det gjorde att vi kände oss mer trygga att göra ett nytt försök! Nu är de inne å dag 2 tillsammans och det känns hoppfullt!

- Camilla

Vi tog hjälp av Therese inför ett ihopsläpp av våra tre kaniner. Vi hade testat att släppa ihop dem tidigare men med mindre lyckat resultat trots viss erfarenhet av ihopsläpp. Efter videomöte med Therese fick vi med oss kunskap, lugnande ord och ett nytt självförtroende! Ihopsläppet gick bra och nu bor våra 3 kaniner ihop :) Vi är otroligt tacksamma för hjälpen vi fick!

- Sanna

Det är andra gången vi använder oss av Kaninkonsulten. Vi fick hjälp att sätta ihop våra franska vädurar och valde att ta hjälpen via länk den här gången. Therese är så positiv, lugn, stöttande och kunnig och det är en oerhörd trygghet att ha henne med. Det är värt varenda krona och jag skulle rekommendera alla att ta den här hjälpen som stöd vid ihopsättning!

- Lisa

Efter ett år av misslyckade ihopsättningsförsök med våra två Belgiska jättar hittade vi den här sidan av en slump. Therese kom till oss igår och efter några timmars vägledning kunde vi känna oss trygga med att fortsätta ha dem tillsammans. Ett helt år av att leva ett dubbelt liv med en frigående kanin i taget verkar nu vara över. Therese förklarade kontinuerligt kaninernas kroppsspråk och beteenden, och hur man ska hantera vissa situationer. Kaninerna kände sig trygga med henne och det var inga konstigheter alls för dem att hon var med i hagen. Det kanske mest värdefulla för mig var stödet jag fick när de rök ihop några gånger. Just det momentet har varit det jobbigaste för mig, då det har gått illa några gånger förut. Det kändes som att vi aldrig skulle lyckas, på grund av detta. Det var så svårt att gå vidare så fort det började flyga lite päls, men med Therese hjälp har vi kommit förbi det. Det har gått ett dygn och Casper och Lucy ligger och chillar i samma hage och framtiden känns ljus. Tusen tack, Therese! 

- Erin

Vi har fått hjälp av Therese att sätta ihop våra 5 kaniner (3+2) och är jättenöjda! Hon var ett bra bollplank i planeringen av ihopsättningen och ett bra stöd vid ihopsättningen. Hon förklarar hela tiden kaninernas beteende och gör det lätt att förstå varför de beter sig på ett visst sätt. Väldigt lärorikt!

- Johanna

Efter flera försök här hemma för att få Bobba och Dolly att bli vänner lade jag ödet i Kaninkonsultens händer. Jag bor i Göteborg och tog tåget till Hallsberg där jag mötte upp Therese som hade mina kaniner hemma i drygt en vecka. Redan en fett några dagar kunde hon se att dom skulle bli vänner. Så oerhört professionell och lätt att prata med samt full av kunskap. Fick uppdateringar under veckan dom var hos henne och det kändes verkligen tryggt att låta henne sköta ihopsättningen. Fick även tips inför kommande tiden här hemma och övriga råd. Supernöjd över hela kontakten och så glad att mina kaniner äntligen kan dela ytan som tidigare var uppdelad här hemma!

- Samantha

Jag anlitade Therese efter att ha försökt bonda min trio i flera månader utan resultat. Eftersom mina kaniner är frigående lät vi dem bo hos Therese i en vecka så att de kunde bli vänner på neutral mark. Therese var fantastisk med dem och fick dem att känna sig trygga och älskade fast de var hemifrån. Jag fick regelbundet uppdateringar och kände mig 100% trygg. Att anlita Therese är det bästa vi gjort och utökar vi flocken i framtiden kommer vi definitivt anlita henne igen. Massa kärlek från Isabell, Jussi, Majsan och Ninni <3

- Isabell

Jag är mer än nöjd. Allt har känts tryggt från första stund. Mina två familjemedlemmar Minou och Nelson kom hem som bästa vänner, vilket jag knappt hade vågat tro var möjligt. Jag blir så lycklig av att se dem, och det är tack vare Therese fina jobb. Tack!

- Denise

Rekommenderar starkt Kaninkonsulten. Efter 4 tillfällen med misslyckade ihopsättningar har Thereses expertis gällande kaniner lett till att mina kaniner äntligen är sams. Tack så mycket Therese!

- Peter

En hälsning från bästa vännerna och väldigt tacksamma kaninföräldrar. Alla drömmar gick i uppfyllelse, de har sån glädje av varandra och är ständigt tillsammans och Lennon uppskattar helt plötsligt t.o.m att bli klappad (dock bara med Heli som sällskap), så fantastiskt! Tusen tack igen! Vi är så tacksamma för hjälpen!

- Emilia

Det har verkligen gått toppen! Mina två kaniner en hanne och en liten hona är kompisar och kände ett stort förtroende för Therese hela vägen! skulle verkligen rekomendera att ta hjälp av henne.

- Emelie